Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2023, 09:12

Pistorijus: Nemačka da ubrza povlačenje iz Malija nakon završetka misije UN

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je danas za radio ZDF da Nemačka, u okviru planiranog okončanja misije UN u Maliju 30. juna, nastoji da na uređen način ubrza povlačenje svojih vojnika iz te zapadnoafričke zemlje. "Za nas to znači da cemo pokušati da izađemo još brže iz Malija, ali na uređen način", rekao je Pistorijus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemačka: Povlačimo se

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio da njegova zemlja nastoji da na uređen način ubrza povlačenje svojih vojnika iz Malija...Ranije je objavljeno da je misija UN donela odluku da se okonča misija u Maliju 30. juna...Nemačka, koja je rasporedila oko 1.000 vojnika u Maliju, već povlači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.