Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom velike Mađarske

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 15:04

Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom "velike Mađarske"

Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom "velike Mađarske"

Ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter negirao je da je mađarski premijer Viktor Orban nedavno u mestu Šatoraljaujhelju, na granici Mađarske i Slovačke, otvorio spomenik sa spomenom pločom, sa mapom "velike Mađarske" na kojoj su i delovi teritorije Srbije.

Atila Pinter je saopštenju objasnio da je Orban 6. juna održao govor kod spomenika 100. Državne zastave, delu spomenika Mađarska Golgota, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon čega je otvoren centenarijski spomenik Turul, na kojem nema spomen-ploče.

- Spomen-ploča čija je fotografija objavljena u srpskim medijima postavljena je u oktobru 2017. godine na spomenik 100. Državne zastave i postavila ju je fondacija Patronus - naveo je Pinter.

Pinter navodi da se Spomenik nacionalnog jedinstva, o kojem su mediji takođe pisali, a na kojem su ugravirana imena ukupno 12.500 gradova, sela i opština koje su do 1920. godine pripadale Mađarskoj, odnosno Austro-ugarskoj, nalazi u Budimpešti i da još nije otvoren.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.