Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom velike Mađarske

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 12:28

Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom "velike Mađarske"

Ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter negirao je da je mađarski premijer Viktor Orban nedavno u mestu Šatoraljaujhelju, na granici Mađarske i Slovačke, otvorio spomenik sa spomenom pločom, sa mapom "velike Mađarske" na kojoj su i delovi teritorije Srbije.
Atila Pinter je saopštenju dostavljenom Tanjugu objasnio da je Orban 6. juna održao govor kod spomenika 100. Državne zastave, delu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spomenika Mađarska Golgota, nakon čega je otvoren centenarijski spomenik Turul, na kojem nema spomen-ploče.
Spomen-ploča čija je fotografija objavljena u srpskim medijima postavljena je u oktobru 2017. godine na spomenik 100. Državne zastave i postavila ju je fondacija Patronus, naveo je Pinter. 
Pinter navodi da se Spomenik nacionalnog jedinstva, o kojem su mediji takođe pisali, a na kojem su ugravirana imena ukupno 12.500 gradova, sela i opština koje su do 1920. godine pripadale Mađarskoj, odnosno Austro-ugarskoj, nalazi u Budimpešti i da još nije otvoren.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pinter: Orban nije otvorio spomenik s mapom velike Mađarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020

Ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter negirao je danas navode medija da je mađarski premijer Viktor Orban nedavno u mestu Šatoraljaujhelju, na granici Mađarske i Slovačke, otvorio spomenik sa spomenom pločom, sa mapom "velike Mađarske" na kojoj su i delovi teritorije Srbije...Pinter je saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.