Pilot helikoptera u kojem je bio Kobi Brajant pokušavao da izbegne sloj oblaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot helikoptera u kojem je bio Kobi Brajant pokušavao da izbegne sloj oblaka

U svom poslednjem kontaktu sa kontrolom leta, pilot helikoptera u kome su bili košarkaš Kobi Brajant, njegova ćerka i još sedam osoba, rekao je da će se popeti na veću visinu kako bi izbegao sloj oblaka, saopštio je danas Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTSB).

Kada su ga u kontroli leta pitali šta planira da uradi, nije bilo odgovora, a helikopter je poslednji put primećen na radaru u 09.45 po lokalnom vremenu, prenosi CNN.

Kako se navodi, podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz radara pokazali su da se helikopter popeo na 2.300 stopa i započeo skretanje ulevo silazno.

Od udarca, helikopter se razbio na više delova, koji su se razleteli po okolini.

Branajt je helikopterom išao na košarkašku utakmicu u Tauzend ouksu, gde je trebalo da igraju njegova ćerka Điana, koja je takođe bila u helikopteru.

NTSB je saopštio i da je prema preliminarnim informacijama, helikopter leteo po vazdušnim pravilima, odnosno pre leta pilot je tražio posebnu dozvolu za letenje po vremenskim uslovima gorim od dozvoljenih i dobio je.

Tokom leta, pilot je tražio i praćenje leta radarom, što se često koristi kada pilot želi da izbegne saobraćajnu gužvu, međutim on je leteo prenisko da bi dobio pomoć radara, rekli su u NTSB.

Nakon toga, pilot je rekao da će uzleteti da bi izbegao sloj oblaka, a onda je nestao sa radara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Postoji razlog zbog kojeg su hteli da lete s njim": Ko je pilot Ara Zobajan FOTO

Izvor: B92, 28.Jan.2020

Još se postavlja pitanje da li je za pad helikoptera u kom su poginuli Kobi Brajant, njegova ćerka i još sedam osoba, kriva gusta magla ili ljudski faktor...Veoma moguće i jedno i drugo...Ara Zobajan, pilot koji je upravljao helikopterom koji se kobnog dana srušio u blizini Los Anđelesa, ipak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.