Picula: Pravosuđe, korupcija i mediji ”okosnica” puta Crne Gore ka Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 18:31

Picula: Pravosuđe, korupcija i mediji ”okosnica” puta Crne Gore ka Evropi

Izvestilac Evropskog parlementa, Tonino Picula, predstavio je danas u Briselu nacrt izveštaja o Crnoj Gori.

U izveštaju, koji obuhvata napredak Crne Gore na putu evrointegracija za period 2019-2020, Picula konstatuje da je zemlja ”najdalje odmakla” u regionu na putu evrointegracija, ali navodi i prepreke koje Podgorica ima na putu ka članstvu.

Izveštaj konstatuje ograničen napredak u reformi pravosuđa u Crnoj Gori i zabrinutost zbog ograničenog napretka u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv korupcije.

”Žalimo i zbog stanja slobode izražavanja i slobode medija, područja u kojem je pet uzastopnih izveštaja Evropske komisije primetilo da 'nema napretka'", navodi Picula u izveštaju.

Crna Gora je pohvaljena za svoj konstruktivni pristup regionalnoj saradnji, kao i za punu usklađenost svoje spoljne i bezbednosne politike sa politikom EU.

Izveštaj Tonina Picule konstatuje i podršku od 76,6 odsto, koju EU put Crne Gore ima među crnogorskim građanima, pri čemu se vlasti u Podgorici, ali i EU, pozivaju da rade na ispunjavanju jasnih očekivanja naroda u Crnoj Gori.

Usvajanje izveštaja o Crnoj Gori u Evropskom parlementu očekuje se u maju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović (SSP): Vlada odustala od puta u EU

Izvor: Danas, 23.Feb.2021, 09:53

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je danas da izjava ministra Aleksandra Vulina da nisu potrebni amandmani evroposlanika na nacrt izveštaja koji je napravio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik znači da je ova Vlada odustala od evropskog puta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.