Petrović: Neistinite tvrdnje Đilasa u vezi Trga Slavija

Izvor: Press, 21.Feb.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Neistinite tvrdnje Đilasa u vezi Trga Slavija

Ðilas je rekao da "radovi na rekonstrukciji Trga Slavija mogu da počnu ovog leta i da taj projekat kasni, kao i svi ostali projekti koje je prethodna vlast planirala u gradu. 

"Kada sam imenovan za direktora Agencije za investicije i stanovanje, 10. decembra 2013. godine, zatekao sam samo idejni projekat Trga Slavija u fazi izrade. Dakle, Ðilas nije ništa uradio u vezi sa ovim trgom", rekao je Petrović, a saopšteno iz Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, idejni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << projekat je završen 5. februara ove godine, odnosno više od četiri meseca pošto je Ðilas smenjen sa mesta gradonačelnika.

Petrović je rekao da je kao direktor Agencije, odmah pošto je završen idejni projekat, dao nalog projektantu Trga Slavija da izradi glavni projekat, a po ugovoru izabrani projektant, CIP, ima rok od pet meseci da završi izradu glavnog projekta.

On tvrdi da Ðilas ne zna da je, "prema zakonu, čije ga poštovanje nikada nije interesovalo", da bi se počela rekonstrukcija, po završetku glavnog projekta, neophodno da se raspiše tender za izvođača radova i za izbor nadzornog organa.

Petrović je rekao i da je, pre rekonstrukcije, potrebno da se uporedo sa raspisivanjem tendera vodi proces pribavljanja saglasnosti neophodnih za dobijanje građevinske dozvole, da se obezbedi saglasnost svih komunalnih sistema, EDB, Telekom, Vodovoda i kanalizacije i da se postupkom eksproprijacije reše imovinsko pravni odnosi na delu jedne od parcela na Trgu Slavija. 

Kako je podvukao, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je kompleksna pravna procedura, koja podrazumeva angažovanje Gradskog pravobranilaštva, Ministarstva finansija, gradskih opština Vračar i Savski venac i Poreske uprave.

"Niššta od toga Ðilas nije uradio. Ali to mu ne smeta da laže građane i daje lažna obećanja koja ga ništa ne koštaju jer nikada više neće biti gradonačelnik i zato su njegove današnje izjave najbolji dokaz da je u pitanju običan demagog i osoba koja nije kompetentna da vodi grad", smatra Petrović.

Prema njegovim rečima, jedino što je tačno, a što je Ðilas danas rekao, jeste da je za taj projekat "uzeo kredit od sedam miliona evra".

"Kao što je šakom i kapom uzimao kredite i zadužio grad za skoro milijardu evra", tvrdi Petrović.

On je dodao da, kao direktor Agencije za investicije i stanovanje, želi da obavesti javnost da ta insistucija sprovodi sve mere predviđene zakonom kako bi se pribavile dozvole neophodne da bi bila započeta rekonstrukcija Slavije.

Radovi na Trgu Slavija će, kako je rekao, početi u najkraćem mogućem roku, čim se ispune svi zakonski uslovi.

"Mogu da obećam da će radovi biti kvalitetni, a ne poput Ðilasovog Bulevara kralja Aleksandra koji je jedna od najvećih afera u gradu. U tome je razlika između ljudi koji su danas u gradskoj upravi i Ðilasa jer mi radimo po zakonu a on obmanjuje ljude, zaobilazi zakon i vara kako bi dobio neki jeftin politički poen", zaključio je Petrović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neistinite tvrdnje Đilasa u vezi sa Slavijom"

Izvor: Akter, 21.Feb.2014

Direktor Agencije za investicije i stanovanje Beograd Luka Petrović izjavio je da je "zapanjen" neistinama koje je izrekao lider DS Dragan Ðilas u vezi sa Trgom Slavija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.