Petnica podelila online bibiloteke znanja,proizvodi i vizire

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica podelila online bibiloteke znanja,proizvodi i vizire

Istraživačka stanica Petnica stavila je na raspolaganje javnosti svoje online resurse za proučavanje naučnih oblasti, a njeni 3D štampači izrađuju vizire za zaštitne maske za medicinske radnike, saopšteno je danas iz te stanice.

Online resursi koje koriste polaznici stanice Petnica pristupačni su svima zainteresovanima kako bi se unapredio kvalitet života u izolaciji koju provode u svojim domovima.

“Odmah nakon proglašavanja vanrednog stanja i početka potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da smanjujući međusobne kontakte budemo u svojim domovima intenzivirali smo online komunikaciju sa polaznicima, a I svima drugima koji imaju interesovanje za prirodne, društvene, tehničke nauke, i umetnost i dizajn, odlučili smo da pripremimo sadržaje koji će pomoći da se naučne oblasti od interesovanja za naše polaznike online približe svim koji to žele”, rekao je programski direktor stanice Petnica Nikola Božić.

Materijali su grupisani po celinama prema opštosti, pa ih ima iz astronomije i matematike, biologije, hemije i medicine, društvenih nauka, fizike, programiranja, robotike i elektronike, psihologije, dizajna i umetnosti, i opšta kultura.

U svakoj celini su resursi grupisani po tipu sadržaja kao video lekcije, predavanja, i filmovi, knjige, časopisi, tekstovi i uputstva, kursevi, podkastovi i sajtovi.

“Pozivamo sve zainteresovane da krenu u istraživačku avanturu i nadamo se da će na listi pronaći neki koristan materijal”, rekao je on.

Petnički online resursi se nalaze na web sajtu: .

Istraživačka stanica Petnica se aktivno uključila u borbu sa pandemijom COVID-19 i njeni 3D štampači izrađuju vizire zaštitnih maski za medicinske radnike, a prvi kontigenti su već distribuirani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I u PETNICI PRAVE VIZIRE za zdravstvene radnike: 3D štampači u istraživačkoj stanici rade punom parom

Izvor: Blic, 01.Apr.2020

Istraživačka stanica Petnica se na još jedan način aktivno uključila u borbu sa pandemijom COVID-19. Njeni 3D štampači su odmah stavljeni u funkciju izrade delova za zaštitne maske (vizire) za medisnke radnike u našoj zemlji. Prvi kontingenti se već distribuiraju, saopšteno je iz Petncie.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.