Petkoviću zabranjeno da bude na obeležavanju godišnjice zločina nad Srbima

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 16:14

Petkoviću zabranjeno da bude na obeležavanju godišnjice zločina nad Srbima

Vlasti u Prištini zabranile su direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću da prisustvuje obeležavanju godišnjice ubistva 14 Srba u Starom Grackom.

Iako je Petković najavu da u nedelju planira da prisustvuje parastosu srpskim mučenicima u Starom Grackom poslao na vreme i u skladu sa svim važećim sporazumima, danas je stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Jedno je sigurno - koliko god >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta Priština zabranjivala Petkovićeve posete, istinu o stradanjima srpskog naroda od ruke albanskih ekstremista ne mogu, niti će ikad moći da ućutkaju i zabrane, jer dok je i poslednjeg Srbina on će svedočiti o patnjama i mukama stradalnog srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije! Nevino prolivena srpska krv na polju smrti u Starom Grackom za koju niko nije odgovarao i suze majki koje su izgubile svoje najmilije nikada se neće osušiti, sve dok krivci za ovo monstruozno delo ne budu izvedeni pred lice pravde", ističe se u saopštenju.

Kancelarija za KiM ocenjuje da su, potezom da Petkoviću zabrane prisustvo na parastosu u Starom Grackom, vlasti u Prištini ponovo demonstrirale da uz kršenje svih postignutih sporazuma, srpske žrtve i stradanja koriste isključivo zarad hranjenja svojih sitnih politikantskih interesa.

Očigledno je da Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa, smirivanje tenzija i deeskalacija, već samo kako da teroriše i maltretira Srbe, jer na tome gradi svoju političku karijeru, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NA MALTRETIRANJU SRBA KURTI GRADI KARIJERU" Lažna država zabranila Petkoviću da prisustvuje parastosu srpskim žrtvama

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023

Stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja...Vlasti u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petru Petkoviću, da sutra prisustvuje obeležavanju 24. godišnjice od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom...Kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.