NA MALTRETIRANJU SRBA KURTI GRADI KARIJERU Lažna država zabranila Petkoviću da prisustvuje parastosu srpskim žrtvama

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 16:30

"NA MALTRETIRANJU SRBA KURTI GRADI KARIJERU" Lažna država zabranila Petkoviću da prisustvuje parastosu srpskim žrtvama

Stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja.

Vlasti u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petru Petkoviću, da sutra prisustvuje obeležavanju 24. godišnjice od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, iako je Petković najavu da u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << planira da prisustvuje parastosu srpskim mučenicima u Starom Grackom poslao na vreme i u skladu sa svim važećim sporazumima, danas je stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja.

- Jedno je sigurno, koliko god puta Priština zabranjivala Petkovićeve posete, istinu o stradanjima srpskog naroda od ruke albanskih ekstremista ne mogu niti će ikad moći da ućutkaju i zabrane, jer dok je i poslednjeg Srbina on će svedočiti o patnjama i mukama stradalnog srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. Nevino prolivena srpska krv na polju smrti u Starom Grackom za koju niko nije odgovarao i suze majki koje su izgubile svoje najmilije nikada se neće osušiti sve dok krivci za ovo monstruozno delo ne budu izvedeni pred lice pravde - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Navode i da su zabranom Petkoviću da prisustvuje parastosu u Starom Grackom, vlasti u Prištini ponovo demonstrirale da, uz kršenje svih postignutih sporazuma, srpske žrtve i stradanja koriste isključivo zarad hranjenja svojih sitnih politikantskih interesa.

- Očigledno je da Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa, smirivanje tenzija i deeskalacija već samo kako da teroriše i maltretira Srbe, jer na tome gradi svoju političku karijeru - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prištinske vlasti zabranile Petkoviću da ide na pomen u Staro Gracko

Izvor: Danas, 22.Jul.2023

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su vlasti u Prištini danas obavestile direktora kancelarija Petra Petkovića da mu je zabranjeno da sutra prisustvuje obeležavanju 24. godišnjice ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.