Izvor: Beta, 29.Jun.2022, 20:06

Petković: Odluka o registarskim oznakama i ličnim kartama pretnja ratom Srbima na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković  saopštio je danas da je Priština donela jednostranu odluku u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama i zbog toga oštro kritikovao premijera Aljbina Kurtija.Petković je u saopštenju naveo da je tom odlukom "Kurti najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", prenela je Kancelarija ."Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova KM, GL, PR, UR i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra", rekao je on.Smatra da je nedopustivo da na to predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok, kako je naveo, Kurti "priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe za kraj septembra".Dodao je da Srbi "neće dozvoliti da budu proganjani i ubijani" i da im se oduzima imovina kao i da, kako je naveo, to dobro treba da znaju i u Prištini i u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milivojević: Priština suspendovala dijalog, EU da se izjasni da li je iscrpla svoje kapacitete

Izvor: RTS, 30.Jun.2022, 09:23

Odluke Prištine u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, bivši diplomata Zoran Milivojević vidi kao suspendovanje dijaloga. Smatra da razgovori, ukoliko je Brisel iscrpeo sve svoje kapacitete kao posrednik u dijalogu, treba da se vrate u Ujedinjene nacije uz posredovanje kompletne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.