Petković: Kurti predstavlja srpske crkve kao albansko nasleđe, reč je o licemerju Prištine

Izvor: Danas, 23.Maj.2021, 08:51

Petković: Kurti predstavlja srpske crkve kao albansko nasleđe, reč je o licemerju Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da premijer Kosova Aljbin Kurti ne želi da zaštiti srpske crkve na toj teritoriji, već da ih predstavi kao "albansko nasleđe".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković o zahtevu Prištine: Reč je o licemernom načinu delovanja i obmani međunarodne zajednice

Izvor: RTS, 23.Maj.2021

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže za RTS da Aljbin Kurti srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji vidi isključivo u kontekstu albanske istorije i albanizacije srpskog kulturnog blaga. . Petar Petković kaže da je zahtev prištinskih zvaničnika...

Nastavak na RTS...

Petković: Kurti predstavlja srpske crkve kao albansko nasledje, reč je o licemerju Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2021

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da premijer Kosova Aljbin Kurti ne želi da zaštiti srpske crkve na toj teritoriji, već da ih predstavi kao "albansko nasledje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.