Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticiju za smjenu Hasanbegovića potpisao i Džak Lang

ZAGREB - Peticiju za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, poštovaoca ustaškog lidera Ante Pavelića, potpisao je i Džak Lang, francuski političar koji je dva puta bio ministar kulture i ministar obrazovanja.

Inače, peticiju inicijative Kulturnjaci 2016. je dosad potpisalo gotovo 4.500 ljudi, objavio je zagrebački portal Index.hr.

Inicijativa je u utorak ponovo na protestnom kupu "Zašto smo potpisali" ostavku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Potpisali smo peticiju za smenu Zlatka Hasanbegovića, predali je u vladu i čekamo da nas primi predsjednik Tihomir Orešković", rekla je glumica Urša Raukar, jedna od potpisnica peticije.

Redatelj Paolo Mageli je poručio da kulturu ne može njegovati čovjek koji pripada "kulturi užasa".

"On ima ugrađeno oko kod malog mozga i gleda untrag", rekao je. Ocjenio je kako Zagreb s ministrom Hasanbegovićem ulazi u geopolitički prostor koji od Varšave preko Budimpešte postaje sve opasniji te ustvrdio kako ova tri grada tvore "trojni pakt", kazao je Mageli.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

I Jack Lang potpisao peticiju za smjenu Hasanbegovića

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2016

ZAGREB - Peticiju za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića potpisao je i Jack Lang, francuski političar koji je dva puta bio ministar kulture i ministar obrazovanja...- Šokiran sam, kao i vi, ovim imenovanjem te mu se oštro protivim, izjavioo je Lang...Lang je bio francuski ministar kulture...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.