Petice bez kontrole

Izvor: Danas, 02.Jul.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petice bez kontrole

Rezultati završnog ispita u pojedinim okruzima ponovo ukazuju da se u osnovnim školama petice dele bez jasnih kriterijuma i da ocene nisu pravi pokazatelj đačkog znanja, što neke učenike dovodi u favorizovan položaj pri upisu u srednje škole. Na ovakav zaključak upućuje i analiza prošlogodišnje male mature, koja je obelodanila da je u pojedinim okruzima svaki peti osnovac bio vukovac, da je na kraju osmog razreda 43 odsto đaka bilo odlično, a preko trećine imalo peticu iz srpskog jezika. Đaci sa istim ocenama postigli su različite rezultate na završnom ispitu, a pojedini vukovci nisu uspeli da dosegnu ni republički prosek.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Talenti upisani pre ostalih đaka

Izvor: RTS, 03.Jul.2014, 10:22

Veliki broj đaka i ove želeo je da upiše neku srednju umetničku školu, Matematičku, Filološku gimnaziju ili škole u kojima je deo nastave na stranom jeziku. Oni su, osim završnog, ranije polagali prijemni ispit, a oni koji nisu položili, mogu sada da upišu neku drugu školu...Dok jedni iščekuju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.