Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet advokata u trci za tron u Advokatskoj komori RS

BANJALUKA - Pet prijava stiglo je na konkurs za predsjednika Advokatske komore RS, koji je zatvoren 4. oktobra.

Prema nezvaničnim informacijama, prijavu su dostavili Jefto Janković, Ranko Dukić i Branislav Rakić iz Banjaluke, Marija Stanković-Vukmirica iz Prijedora i jedan Dobojlija čije ime nismo uspjeli da saznamo i koji navodno i ne ispunjava uslove.

U advokatskim krugovima ističu da je na osnovu programa i struke najbliži ovoj poziciji Janković, dok je favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mnogih Dukić.

Komentar od aktuelnog predsjednika Advokatske komore RS Jovana Čizmovića, koji se na njenom čelu nalazi od 1997. godine, juče nismo uspjeli da dobijemo. Čizmović je odgovorio na naš poziv navodeći da je u inostranstvu i da do povratka u Banjaluku ne može da govori o izborima u komori. U Advokatskoj komori RS nisu željeli da govore o imenima kandidata dok komisija ne završi svoj posao.

Osim za predsjednika, konkurs je bio raspisan i za pet članova Izvršnog odbora i dva člana Komisije za kontrolu finansijskog i materijalnog poslovanja Advokatske komore RS.

(Glas Srpske)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.