Peru: U zemljotresu povređeno više od 40 ljudi

Izvor: B92, 31.Jul.2021, 10:44

Peru: U zemljotresu povređeno više od 40 ljudi

Peruanske vlasti saopštile su da je najmanje 40 osoba povređeno u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio sever zemlje, na granicfi sa Ekvadorom.

Prema podacima bolnice u Sulani, povređeno je 35, a tri osobe, uključujući i jednu trudnicu, teže je povređeno u urušavanju objekata, dopk je još 10 drugih zadobilo je prelome, prenose lokalni mediji.

Šest osoba povređeno je i u regionalnoj prestonici Piuri, a predsednik Pedro Kastiljo napustio je vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paradu u Limi povodom obeležavanja 200 godina od Deklaracije o nezavisnosti i otputovao u ovaj grad, saopštila je njegova kancelarija.

Epicentar zemljotresa jačine 6,1 bio je na dubini od 36 kilometara nedaleko od grada Sulane, saopštio je Seizmološki centar Perua.

Agencija za civilnu odbranu izvestila je da je u zemljotresu 187 kuća oštećeno, od kojih šest njih više nije upotrebljivo za stanovanje, a potresi su se osetili u većem delu regiona, kao i u susednom Ekvadoru.

Peru se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, sa oko 128 aktivnih vulkana, gde se događaju najsnažnije seizmičke aktivnosti na svetu, a u proseku svake godine ima čak 200 manjih potresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U zemljotresu u Peruu najmanje 41 osoba povrijeđena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2021

Najmanje 41 osoba je povrijeđena u snažnom zemljotresu jačine 6,1 stepen Rihterove skale koji je pogodio sjeverozapad Perua, saopštile su u subotu, 31. jula lokalne vlasti. Predsjednik Pedro Kastiljo je posjetio region i obišao povrijeđene. Epicentar potresa bio je na dubini od 36 kilometara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI! VIŠE OD 40 POVREĐENIH U ZEMLJOTRESU U PERUU: Potres jačine 6.1 stepen na granici sa Ekvadorom!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2021

Peruanske vlasti saopštile su da je najmanje 40 osoba povređeno u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio sever zemlje, na granici sa Ekvadorom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.