Perović izbacio prvaka iz Kupa

Izvor: Politika, 29.Okt.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perović izbacio prvaka iz Kupa

Osmina finala Kupa Srbije u fudbalu: Rad – Crvena zvezda 1:0 (0:0). – Slaba igra „crveno-belih”. – Pobednik većim delom odličan, a u finišu panično čuvao prednost

To što je Crvena zvezda posle toliko i toliko godina ispala u nacionalnom Kupu pre nego što je opalo lišće s drveća je za fudbalske zanimljivosti. Isto i to što ju je izbacio njen bivši igrač Perović, strelac jedinog gola u osmini finala Kupa Srbije Rad – Crvena zvezda 1:0 (0:0).

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovom trenutku je glavna tema slaba igra prvaka. Mogao je, istina, i da prođe dalje, ali to ne bi bilo zahvaljujući njegovoj igri, nego greškama protivnika.

Na primer, u 45. minutu je Jović, koji je toliko odskočio u svojoj generaciji da je već viđen kao „budućnost našeg fudbala”, propustio priliku koja je bolja i od penala. Na 40 metara od svog gola Bajić, koji je do tada i posle toga, besprekorno obavljao svoju dužnost, pogrešio je iz čista mira.

Bez ikakve potrebe je hteo da vrati loptu svom golmanu, mada mu je bio okrenut leđima, okliznuo se, pa se lopta otkotrljala samo nekoliko metara od njega.

Bio je to pravi poklon za Jovića. Zvezdin napadač je krenuo s loptom ka protivničkom golu, lako, kao na treningu, ušao u šesnaesterac i mogao, što se kaže, da pita golmana kako hoće da mu da gol. Radunović se, ipak, nije pomirio sa sudbinom. Istrčao mu je u susret i odbranio!

Jović je vrlo mlad i zbog toga će mu biti oprošteno zbog ovog propusta. Međutim, ako sada ne nauči da pre nego što u ovakvoj prilici šutne treba nešto da učini da zavara golmana (lažni šut, finta i tome slično) pitanje je da li će kasnije to da usvoji. Protiv Partizana je takođe propustio šansu iz koje je lakše da se da gol, nego da se promaši.

Za to mladost ne može da bude opravdanje, jer je takav promašaj nedopustiv i u najmlađim selekcijama. Pančev je u njegovom godinama, igrajući za Vardar, već bio neumoljivi golgeter.

Odluka o pobedniku je pala u 50. minutu. Akciju Rada po desnoj strani je presekao Gavrić, ali se lopta od Mijailovića odbila nazad do Miloševića, leđima okrenutog Zvezdinom golu. Oko njega su se našla trojica Zvezdinih igrača (pored dvojice navedenih još i Lazić), ali su se svi razbežali od njega, kao deca od onog svog druga koji treba da ih juri.

Kada se okrenuo Milošević je imao ispred sebe prazan prostor. U trenutku kada ga je Gavrić sustigao krajnjim naporom je proturio loptu Peroviću na koga su Zvezdini igrači potpuno zaboravili.

On je krenuo s loptom udesno, a njemu u susret Pavićević, koji je zbog toga morao da ostavi Jelića. Ipak, nije stigao na vreme. Perović je s desetak metara šutirao po zemlji pre nego što je blokiran. Kahrimanu je lopta prošla ispod ruke, mada je išla gotovo po sredini gola (1:0).

Rad u prvom poluvremenu nije dozvolio Zvezdi da bude bolja od njega, a u drugom je posle vođstva usledilo razdoblje u kome je pokazao kako treba da se igra. To, međutim, nije iskoristio da poveća prednost i kako se bližio kraj panika je sve više hvatala njegove igrače.

Crvena zvezda to nije umela da iskoristi, jer je i sama bila kao na žeravici. A prilika je bilo. Posle Mijailovićevog odličnog centaršuta Lazović je u 65. minutu lepim udarcem pogodio prečku. U samom finišu i Mijailović je mogao dva puta da izjednači, ali je Radunović oba puta sačuvao svoj gol.

Golman Rada je samo jednom pogrešio na utakmici. U 63. minutu je posle Despotovićevog šuta s oko 20 metara bio nespretan i umalo da sam sebe savlada.

Radovi igrači su potpuno ispunili svoje zadatke. Zvezdini nisu. Možda zato što su imali samo jednog da povezuje njihove redove. Najpre je to bio Ristić, koji je, bar u prvom poluvremenu, ostavio najbolji utisak, a onda umesto njega Bosančić. Ali jedan „poslovođa” nije bio dovoljan.

Stadion: Obilića. Gledalaca: 2.000. Sudija: Grujić (Niš). Strelac: 1:0 Perović (50). Žuti kartoni: Gnjatić, Jelić, Perović (Rad), Lazić i Ristić (C. zvezda).

RAD: Radunović 8, Marković 8, Đurić 8, Gnjatić 7, Raspopović 8, Bajić 6, Veselinović 7 (od 77. Milisavljević –), Milošević 7 (od 64. Maraš 6), Jelić 6, Perović 8 (od 84. Stančeski –), Rodić 7. Trener: Milanović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman 6, Pečnik 6, Mijailović 7, Kovačević 7, Pavićević 6, Lazić 6, Lazović 6 (od 81. Savićević –), Katai 6, Jović 5, Ristić 7 (od 60. Bosančić 6), Gavrić 5 (od 60. Despotović 5). Trener: Lalatović.

Rezultati osmine finala Kupa Srbije:

Spartak - Proleter 2:0 (2:0)

Radnički Kragujevac - Jagodina 0:3 (0:2)

Radnički Niš - Inđija 0:0 - 4:1 posle penala

Rad - Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Vojvodina - Sloboda 1:0 (0:0)

Metalac - Voždovac 0:0 - 4:5 posle penala

OFK Beograd - Čukarički i Partizan - Sloga igraju 19. novembra.

---------------------------

Lalatović: Realizacija glavni problem

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović posle eliminacije od Rada u osmini finala Kupa Srbije rekao je da je to težak trenutak za njegov tim i konstatovao da je glavni problem realizacija.

„Prvo poluvreme smo odigrali korektno, nismo iskoristili nekoliko dobrih šansi, a najbolju naš najmlađi igrač Jović. Rad nas je posle toga kaznio, težak trenutak za nas, žaleli smo pobedu”, istakao je Lalatović posle utakmice.

On je ocenio da se Rad bolje snašao na lošem terenu Obilićevog stadiona.

„Oni su se odlično branili, a postigli su gol iz prve šanse. Naš najvećo problem ove sezone bez dileme je realizacija, zato što Rakić, Despotović i Jovic očigledno ne mogu da odmene Daudu i Mrđu”, rekao je Lalatović.

Trener Rada Milan Milanović, logično, bio je zadovoljan plasman među osam najboljih u Kupu.

„Zadovoljan sam zbog prolaska, ali i zbog načina na koji smo odigrali. Imali smo dosta sreće u finišu prvog poluvremena, ali uspeli smo da se odbranimo i mnogo će nam značiti ova pobeda, posebno na psihološkom planu. Novi meč sa Zvezdom je za četiri dana i dao bih ovaj prolaz za bod u nedelju”, izjavio je MIlanović.

I. Cvetković

objavljeno: 29.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perović izbacio Zvezdu iz Kupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2014

Fudbaleri Rada napravili su danas veliko iznenađenje pobedom nad Crvenom zvezdom sa 1:0 (0:0) u osmini finala Kupa Srbije...Strelac jedinog gola, pred oko 1.500 gledalaca na stadionu Obilića na Vračaru bio je nekadašnji igrač crveno-belih Slavko Perović u 49. minutu...Izabranici trenera Nenada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.