Perović izbacio Zvezdu iz Kupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perović izbacio Zvezdu iz Kupa

Fudbaleri Rada napravili su danas veliko iznenađenje pobedom nad Crvenom zvezdom sa 1:0 (0:0) u osmini finala Kupa Srbije.

Strelac jedinog gola, pred oko 1.500 gledalaca na stadionu Obilića na Vračaru bio je nekadašnji igrač crveno-belih Slavko Perović u 49. minutu.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića ponovili su lošu partiju iz prvenstvenog meča sa Donjim Sremom i potvrdili da se aktuelni šampion nalazi u velikoj krizi.

Iako je Rad na startu meča >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imao blagu inicijativu i pretio šutevima iz daljine, Zvezda je preko Aleksandra Kataija u 28. minutu imala prvu ozbiljnu šansu. Ipak, golman domaćih Boris Radunović odbranio njegov šut iz dobre pozicije.

Crveno-beli su u finišu prvog poluvremena mogli da dođu do vođstva, mladi Luka Jović je posle greške štopera Bajića izašao “jedan na jedan” sa Radunovićem, ali je golman “građevinara” odbranio njegov udarac.

Rad je poveo golom Perovića, koji se na asistenciju Borka Veselinovića najbolje snašao u kaznenom prostoru Zvezde i savladao Damira Kahrimana. Domaći fudbaleri su posle vođstva pretili iz kontri preko Vladimira Rodića, ali je vezista “građevinara” u 65. minutu propustio dobru šansu.

Zvezda je već u sledećem napadu mogla do izjednačenje, Despotović je šutirao iz daljine, Radunoviću je lopta iskliznula iz ruku, ali je pogodila stativu. Sjajnu šansu imao je i Darko Lazović, koji je u 70. minutu iz voleja pogodio prečku.

Rad je pet minuta pre kraja imao priliku da reši pitanje pobednika, ali je Petar Jelić glavom bio neprecizan.

U sudijskoj nadoknadi kapiten Zvezde Nikola Mijailović propustio je priliku da se o učesniku četvrtfinala nacionalnog kupa odluči posle penala.

Rad i Crvenu zvezda će predstojećeg vikenda odigrati još jednu utakmicu na Vračaru u 11. kolu Superlige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.