Pernati nindža: Da li ste ikada videli potpuno crnu kokošku?

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pernati nindža: Da li ste ikada videli potpuno crnu kokošku?

U Indoneziji postoji vrsta kokoške koja je cela crna, uključujući unutrašnje organe. Nosi naziv Ajam Cemani, a uzgaja ih Vira Kusuma, na zapadnom delu ostrva Java. Pošto se crne kokoške smatraju simbolom sreće, samo jedna može da košta i do 1.075 evra. Ova vrsta živine postala je zbog svoje traženosti znatno češći prizor nego što je ranije bila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pernati nindža: Da li ste ikada videli potpuno crnu kokošku?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2018, 15:54

U Indoneziji postoji vrsta kokoške koja je cela crna, uključujući unutrašnje organe. Da li vas to navodi na razmišljanje, kakva jaja daje ova koka?..Nosi naziv Ajam Cemani, a uzgaja ih Vira Kusuma, na zapadnom delu ostrva Java...Pošto se crne kokoške smatraju simbolom sreće, samo jedna može...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.