Perika Elizabet Tejlor iz filma Kleopatra na aukciji

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perika Elizabet Tejlor iz filma "Kleopatra" na aukciji

Kada kupujete polovne predmete obino očekujete da uštedite novac, ali kada je u pitanju perika koju je nosila Elizabet Tejlor u slavnom filmu "Kleopatra", cena od 10.000 funti je sasvim opravdana.

Jedna od najčuvenijih perika na svetu naći će se na aukcijsoj prodaji, a očekuje se da će dostići ceno od 10.000 funti.

Film "Kleopatra" iz 1963. godine, bio je, u to vreme, najskuplji ikada napravljen film, čije snimanje umalo nije doveo do bankrota "20th century >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Fox".

Nakon što je snimanje završeno, perika koja je bila napravljena od ljudske kose sa ukrasima u zlatnoj boji vraćena je britanskom kreatoru Stenliju Halu. On je kasnije dao holivudskom šminkeru koji je čuvao skoro trideset godina.

Margaret Baret iz aukcijske kuće Heritidž iz Teksasa rekla je da je perika u veoma dobro očuvanom stanju, kao i da je veliko interesovanje za predmete koji su u vezi sa Elizabert Tejlor počelo od njene smrti u martu.

Još jedna zanimljivost vezana za film jeste što se glumica udala za svog partnera u filmu, Ričarda Bartona 1964. Par se razveo 1974., da bi se posle 16 meseci ponovo venčali, a potom ponovo razveli 1976. godine.

Povezane vesti: Pogledajte prsten i orglicu Elizabet Tejlor od tri miliona dolara

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Perika Elizabet Tejlor na aukciji

Izvor: S media, 13.Dec.2011

Jedna od najčuvenijih periki iz filmova, ona koju je Liz Tejlor nsila u "Kleopatri", dobila je svoju aukcijsku cenu. Naime, njoj se predviđa da će biti prodata za 10.000 funti a konkurenata već ima.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.