Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 13:07

Performans "Prilog za harač" zbog prebijanja srpskog mladića u Gračanici

Aktivisti Omladinskog centra u Gračanici priredili su performans "Prilog za harač", nastavljajući sedmi dan protesta zbog prebijanja Luke Dimitrijevića.
Tokom jednog od protesta, kada se nekoliko stotina Srba okupilo ispred policijske stanice u Gračanici, policija je kaznila Dejana Dimitrijevića, oca pretučenog mladića zbog navodnog kršenja epidemijskih mera.

"Ova kutija u kojoj se simbolično prikuplja kako smo ga mi nazvali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "harač", zaprvao pokazuje da mi svi želimo da budemo deo te kazne, i da smo svi mi na neki način organizatori svega toga, a da istovremeno niko nije organizator", rekao je Ivan Nikolić iz NVO Komunikacija za razvoj društva.
Današnjim performansom omladinci Gračanice žele i da skrenu pažnju na narušenu bezbednosnu situaciju u samoj opštini kao i na nezadovoljstvo građana radom bezbednosnih organa. Naročito nakon što je policija uručila prekršajne prijave ocu pretučenog mladića kome se stavlja na teret da je organizovao proteste protivno merama za suzbijanje pandemije.
Tokom ranijih protesta porodice, prijatelja i meštana Gračanice i drugih naselja zatražena je i ostavka komandira policije Bratislva Trajkovića.
Takođe zatraženo je od policijskog inspektorata da ispita na koji način je policija obavila istragu u vezi prebijanja Luke Dimitrijevića od strane tri Albanca.
Omladinski aktivisti najavljuju da će u narednim danima nastaviti sa sličnim performansima uz poštovanje svih propisanih mera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prikupljanje priloga za "harač" u Gračanici, podrška ocu pretučenog mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Simboličnim performansom pod nazivom "Prikupljanje priloga za harač"u centru Gračanice, ponovo je apelovano na organe reda da savesno obavljaju svoju dužnost. Prethodnih dana je bilo više spontanih okupljanja građana, a policija je zbog navodne organizacije sa više od 2000 evra kaznila oca pretučenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.