„Pepsi“ pojačava aromu uz pomoć abortusa

Izvor: AlternativneVesti.com, 30.Maj.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pepsi“ pojačava aromu uz pomoć abortusa

Udruženja potrošača, kao i mnogobrojni pokreti za život, pozvali su na bojkot svih proizvoda kompanije „Pepsi“. Ovakvu odluku doneli su kada je obelodanjeno da je ovaj gigant uspostavio partnerstvo sa firmom „Senomiks“, za koju se sumnja da za poboljšanje arome u hrani i piću koristi ćelije abortiranih ljudskih fetusa. Prema tvrdnjama takozvanih pro-lajf grupa, za pojačavanje ukusa pojedinih napitaka „Senomiks“ koristi ljudske embrionalne ćelije bubrega, koje uzima od >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << abortiranih beba. Osim sa „Pepsijem“, sa kojim je nedavno uspostavila saradnju, ova kompanija posluje i sa drugim proizvođačima hrane i pića, poput „Kraftfudsa“ i firme „Nestle“.
„Senomiks“ je, inače, na svom sajtu dao prilično šturo i široj javnosti nerazumljivo objašnjenje u kome se, između ostalog, navodi da su „otkrili na stotine novih sastojaka kojima se obogaćuje aroma proizvoda“. Međutim, organizacije koje promovišu rađanje i život tvrde da „Senomiks“ prikriva podatak da za pojačavanje ukusa napitaka i hrane koriste HEK-293.
„Reč je o ljudskim embrionalnim ćelijama uzetim iz bubrega“, tvrdi Debi Vinedž, predsednica američke organizacije Božija deca za život, koja je proteklih godina obelodanila da i mnogi kozmetički proizvodi sadrže abortirane fetuse.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.