Pentagon izneo nove tvrdnje o obaranju aviona; Putin sve znao?

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 06:50

Pentagon izneo nove tvrdnje o obaranju aviona; Putin sve znao?

Nižu se detalji nakon pada aviona u kom su bili lideri Vagnera, Jevgenij Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin.

Podsetimo, u Rusiji se u sredu uveče srušio avion u kojem su, prema podacima tamošnjih vlasti, bili Prigožin i suosnivač Vagnera Dmitrij Utkin.

Prema zvaničnim informacijama, I Kremlj i grupa Vagner potvrdili su da se avionu, u kom je bilo 10 osoba, nalazio i Prigožin, a zvanična Moskva pokrenula je istragu o padu letelice, u čiju verodostojnost,m >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doduše, svi sumnjaju.

Kasno sinoć se oglasila i liderka beloruske opozicije u egzilu Svetlana Tihanovskaja, koja je rekla da je šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin bio "ubica". "Zločinac Prigožin neće nedostajati nikome u Belorusiji. On je bio ubica i kao takav se mora pamtiti", navela je Tihanovskaja na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

Ona je iznela uverenje da bi "njegova smrt mogla da uništi prisustvo Vagnera u Belorusiji", bivšoj sovjetskoj republici koja je saveznica Moskve.

Sve najnovije vesti o pogibiji čoveka koji je pokušao da izvede puč u Rusiji pratite na našem LIVE Blogu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.