Pentagon: Ubijena trojica stručnjaka ID za izradu dronova

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Ubijena trojica stručnjaka ID za izradu dronova

Vašington -- Američke vojne snage saopštile su da su ubile trojicu ključnih ljudi za razvoj, izradu i modifikovanje bespilotnih letelica Islamske države.

Portparol vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu Rajan Dilon rekao je novinarima u Pentagonu da su trojica islamista poginula u seriji vazdušnih napada u Siriji sredinom septembra.

Dilon je rekao da su dvojica muškaraca odgovorna za izradu i modifikovanje komercijalno proizvedenih dronova, dok je treći radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na razvoju besplotnih letelica i poginuo je kada je njegova radionica blizu Majadina u Siriji pogođena u dva vazdušna udara.

Islamska država koristi bespilotne letelice u Siriji i Iraku za nadzor i pucanje iz malog oružja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.