Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen audio snimak Al Bagdadija, vođa ID živ?

KAIRO - Islamska država danas je putem novinske agencije Al Furkan, povezane sa džihadistima, objavila navodni audio snimak vođe ID Abu Bakra al Bagdadija.

Britanska agencija navodi da je sinimak objavljen nakon sve većih spekulacija oko sudbine Al Bagdadija pošto je Islamska država izgubila većinu teritorije koju je kontrolisala u Iraku i Siriji i dodaje da nije jasno kada je snimak načinjen.

Komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << američkih snaga koje se bore protiv Islamske države u Iraku i Siriji general pukovnik Stiven Taunsend izjavio je početkom ovog mjeseca da vjeruje da je glavni vođa ekstremista Abu Bakr al Bagdadi živ, prenio je AP.

Agencija navodi da je to u suprotnosti sa tvrdnjama Rusije da postoji "velika vjerovatnoća" da su Al Bagdadija ruske snage ubile u vazdušnom napadu na obodu sirijskog grada Rake u maju ove godine.

Taunsend je novinarima u Pentagonu u živom uključenju iz iračke prijestonice Bagdada kazao da je vidio "neke indikatore u obavještajnim kanalima" da je Al Bagdadi i dalje živ, ali nije iznosio detalje.

On je dodao da američke snage aktivno tragaju za vođom Islamske države i da će ga, ukoliko ga pronađu, vjerovatno prije ubiti nego pokušati da ga zarobe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ameri ga ganjaju da ne propeva: Al Bagdadi je ipak živ?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2017

Neizvesno..Islamska država danas je putem novinske agencije Al Furkan, povezane sa džihadistima, objavila navodni audio snimak vođe ID Abu Bakra al Bagdadija...Ovo nisu OČEKIVALI: Nećete verovati čiju ZASTAVU su sirijski vojnici pronašli u komandi IS..Britanska agencija navodi da je sinimak objavljen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Objavljen audio snimak Al Bagdadija, vođa ID živ?

Izvor: Blic, 28.Sep.2017

Islamska država danas je putem novinske agencije Al Furkan, povezane sa džihadistima, objavila navodni audio snimak vođe ID Abu Bakra al Bagdadija...Britanska agencija navodi da je sinimak objavljen nakon sve većih spekulacija oko sudbine Al Bagdadija pošto je Islamska država izgubila većinu teritorije...

Nastavak na Blic...

Kurdski referendum utiče na borbu protiv Islamske države

Izvor: Beta, 28.Sep.2017

Referendum o nezavisnosti Kurdistana utiče na borbu protiv Islamske države jer skreće pažnju arapskih i kurdskih boraca koji su do sada bili ujedinjeni u borbi protiv ekstremista, rekao je portparol medjunarodne koalicije koja pomaže u borbi protiv ekstremista u Iraku i Siriji pukovnik Rajan Dilon.On...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.