Pens u Izraelu, donosi dve ključne odluke

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens u Izraelu, donosi dve ključne odluke

Američki potpredsednik Majk Pens boraviće od danas u svojoj petoj poseti Izraelu.

On u taj region donosi dve ključne političke odluke - označavanje Jerusalima kao izraelske prestonice i smanjivanje pomoći za Palestince.

Pens se vraća u region koji je, kako je istakao, posetio "milion puta" u svom srcu, prenela je agencija AP.

Potpredsednik će, tokom četiri dana, imati sastanke u Izraelu, Egiptu i Jordanu.

To je prva poseta visokog američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnika od kako je Tramp obelodanio plan u decembru da priznaje Jerusalim kao prestonicu Izraela i da započinje proces prebacivanja američke ambasade tamo iz Tel Aviva, što je razljutilo palestinske lidere.

Bezbednosne teme i borba protiv terorizma će dominirati tokom Pensovog boravka u regionu, rekli su zvaničnici Bele kuće, ali očekuje se i da se prilikom posete postavi pitanje izraelske budućnosti.

Palestinci su odustali od planova da se sastanu sa Pensom tokom njegovog boravka na Bliskom istoku, navela je američka agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.