Penava o koaliciji sa SDSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 14:30

Penava o koaliciji sa SDSS

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je sa svim odbornicima napustio vladajuću Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), zbog neslaganja sa politikom te stranke i veliki je protivnik svega što je srpsko, izjavio je danas da "nikada i nipošto" ne bi bio u koaliciji sa Miloradom Pupovcem, predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Inače, od prošlih izbora Pupovčeva SDSS je članica vladajuće koalicije okupljene oko HDZ iz koje je Penava juče izašao.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Penava je u telefonskom uključenju za zagrebačku TVN1 rekao da će najverovatnije biti nosilac liste Miroslava Škora u V izbornoj jedinici.

Negira da je vršio pritisak na lokalni HDZ da izađu zajedno s njim iz te stranke i dodaje da su mu samo tri stvari političke bitne: odgovaranje za ratne zločine, realan popis stanovništva i jačanje poljoprivredne proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.