Patrijarh Porfirije stigao u manastir Gračanicu; Blagoslov za sve Srbe sa KiM VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 27.Jun.2022, 20:50

Patrijarh Porfirije stigao u manastir Gračanicu; "Blagoslov za sve Srbe sa KiM" VIDEO/FOTO

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u manastir Gračanicu gde će sutra na Vidovdan služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

Nakon toga će na Gazimestanu služiti parastos kosovskim junacima.

Patrijarha je dočekao Vladika Teodosije sa sveštenstvom, kao i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubaric, predsednik PO opštine Priština Novak Živić, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić, načelnik kosovskog okruga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srđan Popović, direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković, Mladen Arsenović, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, kao i verni narod.

Patrijarh će večeras prisustvovati "Vidovdanskom pesničkom bdeniju" koje se tradicionalno održava uoči Vidovdana u porti manastira Gračanica.

Direktor Kancelarije za KiM u Vladi Srbije Petar Petković poručio je da je veliki blagoslov za sve Srbe sa Kosova i Metohije dolazak patrijarha srpskog Porfirija na KiM.

Kako je Petković napisao na Fejsbuku, posebna je čast dočekati Vidovdan u svetoj Gračanici sa patrijarhom.

"Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je među svoj verujući narod na Kosovu i Metohiji. To je veliki blagoslov za sve Srbe sa Kosova i Metohije i posebna je čast sa njim dočekati Vidovdan u svetoj Gračanici", napisao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.