Patrijarh Porfirije pozvao na molitvu za ubijene osnovce i njihovog školskog čuvara

Izvor: Beta, 04.Maj.2023, 10:18

Patrijarh Porfirije pozvao na molitvu za ubijene osnovce i njihovog školskog čuvara

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije pozvao je građane da se večeras na pomenu, koji će biti služen u beogradskim crkvama, pomole za osam ubijenih učenika i radnika obezbeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.Kako se navodi u saopštenju SPC, pomen će biti služen posle Večernjeg bogosluženja koje počinje u 17 časova u svim prestoničkim hramovima.Porfirije je građanima uputio poziv da se pomole "Gospodu našem, Hristu vaskrslom iz mrtvih i Presvetoj Majci Njegovoj za nevino postradale osnovce i njihovog školskog čuvara Dragana".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porfirije: Pomen za stradale u školi danas u 17 časova

Izvor: Danas, 04.Maj.2023

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije pozvao je danas vernike da se pomole za žrtve pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na pomenu koji će biti služen u svim hramovima u Beogradu.

Nastavak na Danas...

U leskovackim crkvama pomen za ubijene u skoli u Beogradu

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2023

LESKOVAC..Iz lokalne samouprave stiglo je obaveštenje da će se danas u leskovačkim svetinjama služiti pomen za nastradale u jučerašnjoj tragediji. U crkvi Svete Trojice u Leskovcu nakon večernjeg bogosluženja, koje počinje u 18 časova, služiće se pomen za nastradale u tragediji koja se dogodila...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.