Patrijarh Pavle nikada nije hteo da VENČAVA ljude: Za to je imao baš DOBAR RAZLOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Pavle nikada nije hteo da VENČAVA ljude: Za to je imao baš DOBAR RAZLOG

Pre 9 godina na VMA, 15. novembra u Beogradu u 95. godini preminuo je patrijarh Pavle, ali zahvaljujući dubokom tragu koji je ostavio u srpskom narodu i nakon smrti ostao je sa nama.

Iako patrijarh Srpske pravoslavne crkve može da venča svakog pravoslavnog hrišćanina, patrijarh Pavle odbijao je da to učini, a za tako nešto imao je baš dobar razlog.

Patrijarh Pavle nije želeo da venčava ni sahranjuje ni najviše državne zvaničnike. Isto se ponašao i patrijarh >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << German koji je odbijao da venčava čak i najviše crkvene zvaničnike, kao i prijatelje.

Patrijarh Pavle i patrijarh German smatrali su da venčanje koje činodejstvuje najviši zvaničnik crkve treba da bude privilegija samo članova kraljevskih i carskih porodica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.