Patrijarh Pavle napunio 95 godina

Izvor: Politika, Tanjug, 11.Sep.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Pavle napunio 95 godina

Patrijarh Pavle, koji je juče uz molitvu i sveto pričešće obeležio 95. rođendan, dobro se oseća, izjavio je Tanjugu mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u paraklisu Svetog Luke Simferopoljskog i Krimskog u Vojnomedicinskoj akademije.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, koji se već dve godine leči u VMA, nije prisustvovao liturgiji koju su sa mitropolitom crnogorsko-primorskim služili episkop zapadnoevropski Konstantin i hvostanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Atanasije, ali je uputio blagoslove lekarima i osoblju VMA, kao i vernom narodu.

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković posetili su juče patrijarha Pavla i zadržali se u kraćem, prijateljskom razgovoru s njim. Čestitka je stigla i od patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila koji je napisao da sa naročitim osećanjima dočekuje dan rođenja patrijarha Pavla i da slavi Boga koji mu je podario blagoslovenu dugovečnost.

Patrijarh Pavle je već 19 godina na čelu srpske crkve i 44. je poglavar SPC.

J. B.

[objavljeno: 12/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.