Patrijarh proslavio rođendan uz molitvu

Izvor: Blic, Tanjug, 12.Sep.2009, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh proslavio rođendan uz molitvu

Na Vojnomedicinskoj akademiji juče je na rođendan srpskog patrijarha Pavla, koji se dve godine leči u toj ustanovi, služena arhijerejska liturgija povodom praznika Usekovanja glave svetog Jovana Krstitelja.

Liturgiju je u kapeli Svetog Luke Krimskog povodom 95. rođendana patrijarha Pavla služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa episkopima zapadnoevropskim Konstantinom i hvostanskim Atanasijem.

Njegova svetost patrijarh Pavle proslavio je juče rođendan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz molitvu i sveto pričešće, izjavio je Tanjugu mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posle liturgije u kapeli Vojnomedicinske akademije.

Prema rečima mitropolita Amfilohija, srpski patrijarh Pavle, koji je napunio 95 godina, dobro se oseća i uputio je blagoslove lekarima i osoblju VMA koji o njemu brinu, kao i svom vernom narodu.

Liturgiji u kapeli na VMA prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Krunskog saveta, predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i drugi poštovaoci patrijarha Pavla.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Pavle napunio 95 godina

Izvor: Politika, 11.Sep.2009, 23:15

Patrijarh Pavle, koji je juče uz molitvu i sveto pričešće obeležio 95. rođendan, dobro se oseća, izjavio je Tanjugu mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u paraklisu Svetog Luke Simferopoljskog i Krimskog u Vojnomedicinskoj akademije...Poglavar...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.