Patrijarh Irinej: Srbiji je najpotrebniji mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Srbiji je najpotrebniji mir

BEOGRAD -

Patrijarh srpski Irinej poručio je danas da je Srbiji u vremenu društvenih potresa najpotrebniji mir i pozvao pripadnike srpskog naroda, ma gde živeli u svetu, da ne zaborave svoj jezik i veru.

U božićnoj poslanici poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej je ukazao na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i na probleme sa kojima se suočavaju vernici Ohridske arhiepiskopije u Makedoniji.

"Božić je dan radosti i za narod Svetoga Save >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasut voljno i nevoljno po svim meridijanima od Evrope do Amerike i Australije. Očinski brinući pozivamo vas da ne zaboravite svoju pravoslavnu veru i svoj jezik, da ne zaboravite bogomolje i grobove svojih predaka...", rekao je patrijarh Irinej u Patrijaršiji u Beogradu.

Govoreći o Srbima na Kosovu i Metohiji, patrijarh Irinej je poručio da se danas, na stotu godišnjicu oslobođenja Kosova i Metohije u Prvom balkanskom ratu, treba "položiti nada u gospoda Boga".

"Majke zapamtite i naučite decu svoju, da bi oni naučili decu svoju, da je izgnani jevrejski narod skoro 20 vekova čekao dan povratka zemlji otaca svojih, a srpski narod pet vekova čekao oslobođenje stare Srbije", rekao je Irinej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne zaboravite svetosavske korene"

Izvor: Akter, 04.Jan.2013

Patrijarh Irinej čestitao je Božić svim vernicima i pozvao ih da ne zaborave svoju pravoslavnu veru, svoj jezik, bogomolje i grobove svojih predaka i svoje svetosavske korene

Nastavak na Akter...

Irinej: Srbiji je najpotrebniji mir

Izvor: Press, 04.Jan.2013

U božićnoj poslanici poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej je ukazao na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i na probleme sa kojima se suočavaju vernici Ohridske arhiepiskopije u Makedoniji.."Božić je dan radosti i za narod Svetoga Save rasut voljno i nevoljno po svim meridijanima...

Nastavak na Press...

Patrijarh: Srbiji najpotrebniji mir

Izvor: B92, 04.Jan.2013

Beograd -- Patrijarh Irinej u božićnoj poslanici poručio da je Srbiji najpotrebniji mir i pozvao pripadnike srpskog naroda, ma gde da su, da ne zaborave svoj jezik i veru...Poglavar Srpske pravoslavne crkve čestitao je Božić svim vernicima i rekao da su u vremenu društvenih potresa pored ljubavi,...

Nastavak na B92...

Patrijarh Irinej u božićnoj poslanici: Srbiji najpotrebniji mir

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2013

BEOGRAD - Patrijarh je rekao i da u današnjem vremenu izgleda kao da je sve na prodaju, pa i ljudsko dostojanstvo i pozvao sve ljude da pokažu više dobre volje jedni prema drugima.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.