Pašalić: Razgovarao sam sa svim pritvorenicima, između ostalih i sa Aleksićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 12:11

Pašalić: Razgovarao sam sa svim pritvorenicima, između ostalih i sa Aleksićem

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da je u okviru redovne posete Okružnom zatvoru u Beogradu, razgovarao i sa učiteljem glume Miroslavom Aleksićem o uslovima u pritvoru.

"Razgovarali smo sa pritvorenicima, a između ostalih i sa Aleksićem o uslovima u pritvoru, jer pritvorenici provode u ćeliji 23 sata dnevno i imaju pravo jedan sat na šetnju", rekao je Pašalić za TV K1.

On je pojasnio da je u nadležnosti Zaštitnika građana da proveri kakav tretman imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritvorenici što se tiče zdravstvene zaštite, kako su tretirani, kako se leče, da li imaju dovoljno lekarske nege, da li imaju lekove.

"Zaštitnik građana, dok sam ja u mandatu, je ozbiljna institucija i bez ikakvih animoziteta baviće se licima koja spadaju u našu nadležnost, a to su i lica lišena slobode. Nije primarna poseta u Okružnom zatvoru bila Aleksiću", napomenuo je on.

Pašalić ne vidi ništa loše u tome što je posetio Miroslava Aleksića i razgovarao sa njim i ponavlja da je to posao Zaštitnika građana da razgovara sa pritvorenicima.

Navodi da je Aleksićem pričao u uslovima u zatvorskoj jedinici, da se on nije žalio na uslove u pritvoru, ali je insistirao da mu se omogući da ima češće lekarske nadzore, s obzirom na njegove bolesti.

"Razgovarao sam sa još jednim pritvorenik koji je imao značajne pritužbe na boravak u pritvoru, a odnose se na tretman - pisma, pošiljke", rekao je on.

Pašalić je dodao da je Ministarstvo prosvete prihvatilo da će škole glume, baleta, sporta (sve vannastavne aktivnosti) kontrolisati prosvetna inspekcija kao i državne škole.

"Privatne škole se, takođe, bave obrazovanjem i vaspitanjem dece i da to mora biti u domenu kontrole prosvetne inspekcije. Ovaj slučaj je pokrenuo lavinu", rekao je on.

Napominje da je inicirao da se promeni i oporezivanje privatnih škola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pašalić bio u Okružnom zatvoru: Razgovarao sam sa svim pritvorenicima, pa i sa Miroslavom Mikom Aleksićem

Izvor: Blic, 05.Mar.2021

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da je u okviru redovne posete Okružnom zatvoru u Beogradu, razgovarao i sa učiteljem glume Miroslavom Aleksićem o uslovima u pritvoru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.