Pašalić: Podržavam izmene Zakona o prometu nepokretnosti

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Podržavam izmene Zakona o prometu nepokretnosti

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da podržava incijativu za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti, jer će se na taj način izbeći postojeće manjkavosti i nedoslednosti propisa, a efikasnije suzbijati nelegalna gradjnja.

Zaštitnik je odlučio da podrži izmene zakona, nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Jаvnobeležničke komore Srbije Srbislаvom Cvejićem i predstаvnicimа grаdske uprаve.

"Osnov zа donošenje ovаkve odluke je dа u punom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obimu zаštitimo prаvа grаđаnа nа bezbednost i mirno uživаnje imovine, а nelegаlnu grаdnju suzbijemo", naveo je u saopštenju Pašalić.

Pašalić je juče ocenio da nedostatak građevinskih ili upotrebnih dozvola za nekretnine nije prepreka za zaključenje ili overu ugovora o njihovoj prodaji.

On je naveo da je to izričito predviđeno članom 4a Zakona o prometu nepokretnosti, kojim je propisana obaveza javnog beležnika da upozori ugovorne strane na činjenicu da nije izdata građevinska ili upotrebna dozvola i da to upozorenje unese u kupoprodajni ugovor prilikom overe.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Velike izmene: Više nećete moći da kupite nelegalan stan

Izvor: B92, 31.Avg.2018

Beograd -- Zaštitnik građana Zoran Pašalić podržao je inicijativu za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti, saopšteno je iz njegovog kabineta...Pašalić je podršku dao nakon razgovora sa predsednikom Javnobeležničke komore Srbije Srbislavom Cvejićem i predstavnicima gradske uprave, a razlog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.