Pašalić: Deca i mladi se retko pitaju o kulturnom sadržaju kom su izloženi (VIDEO)

Izvor: Beta, 13.Feb.2020, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Deca i mladi se retko pitaju o kulturnom sadržaju kom su izloženi (VIDEO)

Dečji kulturni centar Beograd i institucija Ombudsmana Srbije pokrenuli su danas ciklus programa pod nazivom "Pravo dece i mladih na kulturu", u okviru kog je ombudsman rekao da se deca i mladi retko pitaju o kulturnom sadržaju kom su izloženi."Tražio sam istraživanja koja bi me ubedila u to da se deca i mladi pitaju za one kulturne sadržaje kojima su izloženi, da se pitaju šta bi želeli. Nažalost, jako je malo toga. Često su ti projekti ne radi dece, već samo radi onih koji su ih pisali", rekao je zaštitnik gradjana Zoran Pašalić u Dečjem kulturnom centru.Pašalić je naveo da su "pokušali da naprave nešto kao što su te radionice koje bi govorile prvenstveno o pravima dece i mladih na kulturu", ali i "da bi nastavili dalje upoznavši odrasle sa tim šta deca i mladi hoće, šta im treba, a šta im smeta".On je kazao da je cilj radionica da deca iznesu "ono što su njihova prava"."Dajmo im sadašnjost onakvu kakva njima treba i kakvu zaslužuju", rekao je Pašalić.Zamenica zaštitnika gradjana Jelena Stojanović kazala je da je pravo dece na kulturu "neodvojivo od ostalih prava dece".Stojanović je rekla da je ombudsman prva institucija koja je uvela decu kao savetodavno telo, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pašalić: Deca i mladi se retko pitaju o kulturnom sadržaju kom su izloženi

Izvor: Danas, 13.Feb.2020

Dečji kulturni centar Beograd i institucija Ombudsmana Srbije pokrenuli su danas ciklus programa pod nazivom "Pravo dece i mladih na kulturu", u okviru kog je ombudsman rekao da se deca i mladi retko pitaju o kulturnom sadržaju kom su izloženi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.