Parlamentarna saradnja sa Indonezijom

Izvor: RTS, 18.Mar.2013, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarna saradnja sa Indonezijom

Potpisan Memorandum o razumevanju i međuparlamentarnoj saradnji Srbije i Indonezije. Samo iskrena prijateljska saradnja može da dovede do napretka u odnosima dva naroda, rekao je Nebojša Stefanović, koji boravi u višednevnoj poseti Indoneziji.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović započeo je višednevnu zvaničnu posetu Indoneziji, na poziv predsednika Predstavničkog doma Indonezije Marzuki Alija.

Stefanović i Ali potpisali su Memorandum o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razumevanju i međuparlamentarnoj saradnji.

Ono što je započelo potpisivanjem Memoranduma predstavlja, kako ističe Stefanović, nastavak iskrenog, dubokog i bratskog osećanja i saradnje između dve zemlje i naroda.

"Parlamenti dve zemlje su se obavezali, ali to osećamo i mi predsednici kao našu obavezu, da radimo naporno da se dve zemlje još više približe, da jačamo našu ekonomsku saradnju kako bi privrede i narodi dve zemlje imali veliku korist od toga", naglasio je Stefanović u izjavi Tanjugu

On je izrazio zahvalnost Republici Indoneziji što razume i pomaže Srbiju u teškim vremenima, posebno i po pitanju Kosova i Metohije, kao i što shvata da samo iskrena prijateljska saradnja može da dovede do napretka u odnosima dva naroda.

"Izrazio sam želju da što pre započnemo duboke analize, konsultacije i saradnju u oblasti ekonomije i pre svega da poželimo dobrodošlicu investitorima iz Indonezije, a mislim da postoje mogućnosti da Srbija postane centar za plasman indonežanske robe ne samo u Srbiji već u čitavom regionu", rekao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Indonezija neće priznati Kosovo"

Izvor: B92, 19.Mar.2013, 11:39

Džakarta -- Indonezija neće priznati nezavisnost Kosova i izražava nadu da će biti postignut sporazum Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine..."Naš stav je jasan i čvrst, problem Kosova i Metohije treba rešavati na principima vladavine prava, međunarodnom pravu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.