Završena poseta građevinaca Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena poseta građevinaca Iraku

BEOGRAD -

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević i predstavncii osam građevinskih preduzeća iz Srbije, završili su danas trodnevnu zvaničnu posetu Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Sa iračkim ministrom građevina Muhamedom al Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija, usaglašeni su modaliteti učešća srpskih firmi u obnovi i izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih infrastrukturnih objekata u Iraku.

Predstavnici srpskih i iračkih firmi specijalizovanih za izgradnju puteva, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su na sastancima u Bagdadu i u provinciji Vasit formiranje mešovitih preduzeća u cilju zajedničkog učešća na tenderima i realizaciji projekata u Iraku, među kojima su najznačajniji izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.

Predstavnici dve strane potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji, zahvaljujući kome će srpskim preduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da tokom maja ove godine, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju poseti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske kompanije.

Pored Stevana Nikčevića, u Iraku su boravili predstavnici preduzeća "Energoprojekt", "Napred", "Putevi Užice", "Jedinstvo Užice", "Goša montaža", "Antikor", "Milinković kompani" i "Bak d.o.o., navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šansa za srpske građevince u Iraku

Izvor: RTS, 17.Mar.2013

Delegacija Ministarstva trgovine i građevinskih preduzeća dogovorila saradnju sa iračkim preduzećima u obnovi i izgradnji infrastrukture u toj zemlji. Predstavnici Srbije i Iraka potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji...Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija...

Nastavak na RTS...

Srpske firme obnavljaju Irak

Izvor: B92, 17.Mar.2013

Beograd -- Osam građevinskih preduzeća iz Srbije tokom posete Iraku usaglasili su modalitete njihovog učešća u obnovi i izgradnji novih infrastrukturnih objekata u Iraku...Kako je saopštilo resorno ministarstvo, srpska delegacija koju je predvodio državni sekretar u Ministarstvu trgovine Stevan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.