Parlament danas o zdravstvenoj zaštiti

Izvor: Blic, 14.Nov.2013, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament danas o zdravstvenoj zaštiti

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o Predlogu zakona o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja, koji tim kategorijama stanovništva omogućuje zdravstvenu zaštitu bez obzira na to da li su im overene zdravstvene knjižice.

Taj zakon će se pred poslanicima naći na predlog predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, koji je ranije rekao da zakon predviđa da sva deca do 18 godina, trudnice i porodilje imaju pravo na zdravstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštitu na osnovu zdravstvene isprave koju izdaje RFZO, bez obzira da li je taj dokument overen ili nije.

U obrazloženju predloga zakona navodi se da su, zbog teške ekonomsko-finansijske situacije, koja je dovela do toga da veliki broj pravnih subjekata nije u mogućnosti da izmiruje dospele doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje, najosetljivije kategorije stanovništva, kao što su deca, trudnice i porodilje, ostale bez zdravstvene zaštite iako su osigurani.

Predloženi zakon predviđa pružanje zdravstvene zaštite toj grupi stanovništva i kada im zdravstvene knjižice nisu overene zbog neuplaćenih doprinosa. Na dnevnom redu tekuće sednice parlamenta je, osim ovoga, više od 40 zakona i drugih akata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici raspravljaju o zdravstvenoj zaštiti

Izvor: Mondo, 14.Nov.2013

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na čijem početku poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja.

Nastavak na Mondo...

Podržan zakon o zdravstvenoj zaštiti

Izvor: Akter, 14.Nov.2013

Predlog zakona o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja podržale su sve poslaničke grupe

Nastavak na Akter...

Polemika SNS i DS: Ko iskorišćava decu i trudnice

Izvor: Blic, 14.Nov.2013

Raspravu o posebnoj zdravstvenoj zaštiti trudnica, porodilja i dece danas popodne u Skupštini Srbije obeležila je polemika Srpske napredne stranke (SNS) i opozicione Demokratske stranke (DS) o tome ko na toj temi skuplja jeftine političke poene...U raspravi o predlogu zakona o ostvarivanju prava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.