Parkiranje- sve po zakonu ili baš i nije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiranje- sve po zakonu ili baš i nije?

NOVI SAD -

Od kako je Parking servis počeo pre osam godina da radi i odnosi nepropisno parkirana vozila, u delu javnosti se svo vreme proteže pitanje da li ovo javno preduzeće radi po zakonu ili ne.

Sa njima se u koštac uhvatio i profesor prava Milorad Bejatović, koji sa ovim preduzećem vodi spor oko odnošenja njegovog vozila u više navrata i traži, između ostalog, da mu se nadoknade nematerijalni troškovi.

"Moraju da shvate da mogu da odnose vozilo samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada ono ometa promet, a ne kako se kome svidi", poručuje Bejatović i dodaje kako mu je jednom izvršilac rekao "bolje ti je, profesore, da sa nama budeš dobar nego s bilo kim u gradu".

U žiži javnosti našla se i nedavna dopuna Odluka o javnim parkiralištima koja, prema rečima advokata Branislava Antića, nije u skladu sa Ustavom i važećim zakonima.

Kako kaže, "ponovo je vraćeno na pravnu snagu rešenje kojim je doplatna karta samo promenila naziv i sada je posebna cena parkiranja i to predstavlja nastavak stare prakse i odnosi se na neizvršavanje novčanih obaveza što je suprotno Zakonu o obligacionim odnosima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da li Parking servis odnosi vozila po zakonu ili ne?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012

NOVI SAD -..Od kako je Parking servis počeo pre osam godina da radi i pauk odnosi nepropisno parkirana vozila, u delu javnosti se svo vreme proteže pitanje da li ovo javno preduzeće radi po zakonu ili ne...Sa njima se u koštac uhvatio i profesor prava Milorad Bejatović, koji sa ovim preduzećem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.