„Parada drolja“ širom Nemačke

Izvor: AlternativneVesti.com, 15.Avg.2011, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Parada drolja“ širom Nemačke

U nekoliko nemačkih gradova juče je održana „Parada drolja“ ili Slutwalk. Samo u Berlinu se okupilo oko 1000 žena i muškaraca, koji su ovom manifestacijom želeli da iskažu protest zbog „zlostavljanja, neravnopravnosti, negiranja prava ženama kako da se oblače i izražavaju svoju seksualnost“.
Sa šarenim plakatima i parolama u rukama, oskudno odeveni, hiljade ljudi širom sveta održali su šetnje u znak protesta protiv okrivljavanja žrtve, a ne nasilnika ili silovatelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << />Pokret „Parada drolja“ je nastao u aprilu kao odgovor na preporuku jednog kanadskog policajca koji je tamošnjim studentkinjama poručio da se ne oblače „kao drolje“ ako ne žele da budu silovane.
Iziritirane ovakvom izjavom grupa studentkinja je nakon toga izašla na ulice u tzv. Slutwalk. Svoju ideju su proširile širom sveta putem interneta, tako da se jučerašnja „Parada drolja“ održala pored Berlina u Hamburgu, Frankfurtu, Minhenu i Vašingtonu.

Preuzeto od Vesti onlajn

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.