Par kilometara od gradske gužve – Zoo planet turizmom čuva tradiciju

Izvor: Megafon.co, 07.Nov.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par kilometara od gradske gužve – Zoo planet turizmom čuva tradiciju

Na samo par kilometara od gradske gužve – predivna priroda, konji, magarići, buša, bivolica i podolsko goveče, jedinstvene primerke ukrasnih egzotičnih životinja, kozice koje su uvek spremne za druženje i igru sa posetiocima, zečevi, ukrasna živina i još mnogo toga.
Zoo planet poziva na Izložbu autohtonih rasa i predstavljanje starih zanata! Za vikend 09. i 10. novembra od 11h do 16h. Sve to zamišljeno je kroz druženje sa vitezovima, jahanje konja, streličarstvo, upoznavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sa ukusnm tradicionalnim proizvodima, u Zoo kutku u Kamenici. Ovo je deo završnice projekta Turizmom čuvamo tradiciju.
Foto – Zoo planet

“U želji da ponovo oživimo sela i da očuvamo tradiciju pripremili smo aktivnosti kroz koje ćete doživeti seoski turizam kao lako dostupan, zanimljiv, aktivan i zdrav. Čekamo vas da uživamo u tradiciji svim čulima, da je bolje upoznamo i da je zajedno čuvamo za naredne generacije.”
Učesnici: Oliver Katić i škola pevanja By Heart – Niš; Udruženje za očuvanje autohtonih rasa “Stara planina”; Društvo za odgoj sitnih životinja “NAIS” – Niš; Viteška družina “Zmajeva griva”; Licidersko srce; Proizvodnja prirodnih sapuna, Ljuba Adamović, Niš; Kuća čaja Neše Travke; Udruženje Aktiv žena; Poljoprivredno gazdinstvo Predrag Bulatović, Leskovac; Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda.
Organizator je Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja Zoo Planet. A pokrovitelj Sekretarijat za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša
Više informacija na FB iventu.
Program Subota, 09.11.2019.
11:00 – Otvaranje izložbe autohtonih rasa;
11:00-16:00 – Obilazak i predstavljanje životinja
11:30 – Predstavljanje štandova sa rukotvorinama
12:00-13:00 – Prikazno potkivanje konja
11:00-16:00 – Šetnja na konjima
Nedelja, 10.11.2019.
11:00-16:00 – Obilazak i predstavljanje životinja
11:30 – Predstavljanje štandova sa rukotvorinama
12:00-13:00 – Nastup članova škole pevanja By Heart, Olivera Katića
11:00-16:00 – Šetnja na konjima

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.