Papa u Seulu miri dve Koreje

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u Seulu miri dve Koreje

Papa Franja pozvao Severnu i Južnu Koreju da se ponovo posvete pomirenju na Korejskom poluostrvu, koje je od pedesetih godina prošlog veka podeljeno nakon rata.

Papa, koji je došao u Južnu Koreju, pozvao je dve korejske države da izbegavaju "jalovih" medjusobnih kritika i pokazivanja sile.

Dok je papa porukom mira i pomirenja počinjao petodnevnu posetu Južnoj Koreji, njen severni rival ispalio je pet projektila u more.

Severna Koreja već ima tradiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazivanja da na nju ne treba zaboraviti, svaki put kada se u Južnoj Koreji dešava nešto vrlo značajno. Jutrošnje ispaljivanje projektila ukazuje na nastavak te tradicije.

Papa Franja je rekao južnokorejskoj predsednici Park Gen-hje da je za mir potrebno praštanje i obostrano poštovanje.

Prema njegovim rečima, mora se ići na diplomatiju, kako bi dijalog zamenio "stalna medjusobna optuživanja, jalove kritike i pokazivanja sile".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa Franja u Seulu, Pjongjang ispalio tri rakete

Izvor: Blic, 14.Avg.2014

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja doputovao je danas u Seul, u prvu posetu jednog pape Aziji u poslednjih 15 godina s ciljem jačanja katolicizma na korejskom poluostrvu i pomirenja južnog i severnog suseda...Papu je na aerodromu dočekala predsednica Park Geun-Hje i učenici koji su nosili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.