Papa poručio homoseksualcima: Dobrodošli ste

Izvor: B92, 05.Feb.2023, 21:33

Papa poručio homoseksualcima: Dobrodošli ste

Papa Franja i vođa prezviterijanske crkve Jain Grinšilds osudili su danas postojanje zakonskih kazni za homoseksualce u svetu.

Oni su dodali da gej osobe treba da budu dobrodošle u njihovim crkvama, preneo je AP.

Franja, Grinšilds i škotski nadbiskup Džastin Velbi iz angliganske crkve govorili su o pravima LGBTQ zajednice tokom konferencije za novinare u avionu, kada su se vraćali iz Južnog Sudana, gde su učestvovali na trodnevnom hodočašću, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Njih trojica su upitani o nedavnim izjavama pape za AP, u kojima je ocenio da zakoni koji kriminalizuju gej osobe su "neprvedne" i da "homoseksualnost nije krivično delo".

AP navodi da je Južni Sudan jedna od 67 zemalja koje kažnjavaju homoseksualnost, a u 11 država postoji i smrtna kazna.

"Osuditi nekoga ko je homoseksualac je greh. Kriminalizovanje ljudi sa homoseksualnim sklonostima je nepravda. Oni su deca Božja. Bog ih voli i prati", rekao je papa.

Velbi je naveo da su prava LGBTQ zajednice bile na dnevnom redu engleske crkve i rekao da će ponoviti papine reči kada se bude govorilo o ovom pitanju na predstojećem sinodu engleske crkve.

"Potpuno se slažem sa svime što je papa rekao", poručio je Velbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.