Papa će proglasiti Alojzija Stepinca za sveca do kraja godine

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa će proglasiti Alojzija Stepinca za sveca do kraja godine

Vest da će papa Franja proglasiti uskoro kardinala Alojzija Stepinca za sveca, budući da je Stepinac već u statusu "blaženog", proširila se Katoličkom crkvom u Hrvatskoj uoči ovogodišnjeg Stepinčeve godišnjice smrti 10. februara.

Celi proces kanonizacije Stepinca je dovršen, s crkvene strane sve je dokumentovano jer je ispitan njegov doprinos "čudesnim", tj. natprirodnim ozdravljenjima i sada se samo čeka na rezultate naučne verifikacije.

Vest o završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kanonizacije, kako ocenjuje zagrebački Večernji list, moguće je da će večeras objaviti u Rimu kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za proglašenje svetih.

Stepinac je, inače u očima Crkve, borac protiv dva totalitarizma - nacističkog i komunističkog - te je, kako smatraju, zbog svoga neodstupanja od evanđelja svoj život skončao mučeničkom smrću.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stepinac uskoro svetac!

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2014

ZAGREBOD STALNOG DOPISNIKA DOK bivši papa Benedikt XVI već punu godinu dana uživa u penziji, novi papa Franja priprema proglašenje Kardinala Alojzija Stepinca svetim. Postupak koji provodi Kongregacija za proglašenje svetih je završen, a u rimskoj crkvi svetog Jeronima u ponedeljak veče će kardinal...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.