Papa Franja u isti koš stavio abortus i MAFIJU! Poglavar katoličke crkve strogo osuđuje ovaj čin

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja u isti koš stavio abortus i MAFIJU! Poglavar katoličke crkve strogo osuđuje ovaj čin

Papa Franja je abortus uporedio sa ubistvom u mafijaškom stilu

Papa Franja je danas uporedio abortus sa ubistvom u mafijaškom stilu, navodeći da je to isto kao da se unajmi ubica da ''oduzme ljudski život da se reši proble''.

Ovo je, kako primećuje agencija AP, najsnažniji komentar pape o abortusu koji je izneo tokom redovnog obraćanja posvećenom zapovesti kojom se od vernika traži da ne ubijaju.

Papa je naveo da neki ljudi pravdaju abortus kao poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugih prava, ali se i zapitao kako ''čin koji suzbija nevin i bespomoćan život dok buja može da bude terapeutski, učtivo ili prosto ljudski'', prenela je agencija AP.

On se, takodje, zapitao da li je pravično ''oduzeti ljudski život'' da bi se rešio problem.

- Da li je pravično unajmiti ubicu da reši problem. Nije. Ne možemo oduzimati ljudski život, čak i ako je mali - rekao je papa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.