Papa: Abortus je kao da unajmite ubicu da rešite problem

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Abortus je kao da unajmite ubicu da rešite problem

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja uporedio je danas abortus s mafijaškim ubistvom, navodeći da je to isto kao da se unajmi ubica da "oduzme ljudski život da se reši problem".

Franja je ovaj svoj dosad najsnažniji komentar po pitanju abortusa izneo tokom redovnog obraćanja posvećenom zapovesti kojom se od vernika traži da ne ubijaju.

Papa je rekao da neki opravdavaju abortus kao poštovanje drugih prava.

"Kako čin koji suzbija nevin i bespomoćan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << život dok buja može biti terapeutski, učtiv ili prosto ljudski", dodao je on.

Franja je pitao da li je fer "oduzeti ljudski život" za rešavanje problema.

"Da li je fer unajmiti ubicu da reši problem? To nije fer. Ne možemo oduzimati ljudski život, čak ni kada je mali", rekao je papa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Abortus je kao da unajmite ubicu da rešite problem

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2018

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja uporedio je danas abortus s mafijaškim ubistvom, navodeći da je to isto kao da se unajmi ubica da "oduzme ljudski život da se reši problem"...Franja je ovaj svoj dosad najsnažniji komentar po pitanju abortusa izneo tokom redovnog obraćanja posvećenom zapovesti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.