Papa Franja prvi put sa maskom na molitvi za mir u svetu

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 17:58

Papa Franja prvi put sa maskom na molitvi za mir u svetu

Rim -- Papa Franja nosio je masku prvi put za vreme obavljanja javne funkcije kada je danas sa ostalim verskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom sveta.

Papa je nosio belu masku tokom službe u rimskoj bazilici Santa Marija u Arakeoli, preneo je Rojters.

Ranije je nosio maske samo u automobilu koji ga je vozio na nedeljne audijencije u Vatikanu.

On je naišao na kritike, posebno na društvenim mrežama, zbog toga što nije nosio masku na opštim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << audijencijama, a ponekad je dolazio u relativno blizak kontakt sa posetiocima.

Papa Franja (83) prisustvovao je službi sa drugim poglavarima hrišćanskih crkava, uključujući vaseljenskog patrijarha Vartolomeja I, duhovnog vođu pravoslavnih hrišćana.

Istovremeno na drugim lokacijama u Rimu, Jevreji su se molili u gradskoj sinagogi, a budističke, hinduističke i muslimanske i vođe sika, takođe, su se molili za mir.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RIMU POSTALA OZBILJNA: Papa Franja prvi put nosio masku na molitvi za mir u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020

Papa je nosio belu masku tokom službe u rimskoj balziliki Santa Maria u Arakeoli..Papa Franja nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas sa ostalim verskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom sveta.....Ranije je nosio maske samo u automobilu koji ga je vodio na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.