EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RIMU POSTALA OZBILJNA: Papa Franja prvi put nosio masku na molitvi za mir u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 18:07

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RIMU POSTALA OZBILJNA: Papa Franja prvi put nosio masku na molitvi za mir u svetu

Papa je nosio belu masku tokom službe u rimskoj balziliki Santa Maria u Arakeoli

Papa Franja nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas sa ostalim verskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom sveta.

.

Ranije je nosio maske samo u automobilu koji ga je vodio na nedeljne audijencije u Vatikanu.

On je naišao na kritike, posebno na društvenim mrežama, zbog toga što nije nosio masku na opštim audijencijama, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponekad je dolazio u relativno blizak kontakt sa posetiocima.

Papa Franja (83) prisustvovao je službi sa drugim poglavarima hrišćanskih crkava, uključujući vaseljenskog patrijarha Vartolomeja I, duhovnog vođu pravoslavnih hrišćana.

Istovremeno na drugim lokacijama u Rimu, Jevreji su se moliliu gradskoj sinagogi, a budističke, hinduističke i muslimanske i vođe sika, takođe, su se molili za mir.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa prvi put nosio masku na molitvi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2020

RIM - Papa Franjo nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas s ostalim vjerskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.