Papa Franja ide u Portugaliju: Spreman sam

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 20:55

Papa Franja ide u Portugaliju: Spreman sam

Papa Franja poručio je danas da će prisustvovati obeležavanju predstojećeg Svetskog dana mladih u Portugaliji (WYD).

Papa Franja rekao je danas, 40 dana pre obeležavanja predstojećeg Svetskog dana mladih u Portugaliji (WYD), u video poruci mladima, da mu je doktor rekao da može da putuje i da "jedva čeka" da prisustvuje toj manifestaciji.

"Neki misle da zbog bolesti ne mogu da idem, ali doktor mi je rekao da mogu, pa ću biti sa vama. Idemo, mladi", naveo je papa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poruci koju je preneo Vatikan njuz.

Papa je poslao poruku mladim ljudima sa svih kontinenata koji će se okupiti u Lisabonu od 1. do 6. avgusta na Svetski dan mladih i objavio da će prisustvovati velikom događaju.

"Ostalo je još 40 dana, kao Veliki post, do sastanka u Lisabonu. Spreman sam! Jedva čekam da odem", rekao je papa, pokazujući sivi ranac sa kompletom koji će biti podeljen učesnicima.

Papa Franja, kako je potvrdila vatikanska pres služba, boraviće u Lisabonu od 2. do 6. avgusta.

On je takođe izrazio zahvalnost predstavnicima Asocijacije ogranka za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO) za aktivnu solidarnost i velikodušnost, kao i za njihov rad na ublažavanju patnji naroda u ratom razorenoj Ukrajini, Turskoj i Siriji, Svetoj zemlji i drugim delovima sveta.

Papa je primio danas članove ROACO-a u Vatikanu i uručio im pripremljeni govor, uz objašnjenje da neće moći da ga pročita jer još oseća poteškoće s disanjem nakon opšte anestezije kojoj je bio podvrgnut tokom operacije 7. juna u rimskoj Poliklinici Đemeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.