Pao zid na gradilištu u Ulici kneza Miloša, preminuo zatrpani radnik (VIDEO)

Izvor: Prva.rs, 29.Avg.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao zid na gradilištu u Ulici kneza Miloša, preminuo zatrpani radnik (VIDEO)

Reporter TV Prva s lica mesta javio je da je odmah organizovana akcija spasavanja jednog radnika koji je ostao zatrpan u ruševinama zida. Na licu mesta su spasilačke ekipe vatrogasaca, Hitna pomoć i policija.
Međutim, prema najnovijim informacijama iz Hitne pomoći zatrpani radnik je preminuo. "Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu", rekao je Tanjugu Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Međutim, nije jasno da li su u ovoj nesreći bila zatrpana dva ili jedan radnik, jer je Tanjug javio da spasioci vatrogasci pokušavaju da izvuku još jednu osobu (56), koja je ostala zatrapana ispod ruševine zida.
Iz MUP-a, s druge strane, kažu za Betu i Tanjug da je u nesreći na tom gradilištu povređen jedan radnik, a ne dva, kako su u prvi mah javili neki beogradski mediji. 

Na lice mesta je došao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine. 

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela. 

Investitori su na gradilištu uposlili domaće gradjevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji. Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice. 

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

Izvor: b92.net / Prva Tv

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo radnik na kojeg se srušio zid u centru Beograda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2018

Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, potvrđeno je u Hitnoj pomoći televiziji N1. Na gradilištu se obrušio zid nekadašenjeg objekta ambasade SAD i prema rečima radnika, zatrpao jednog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.